Alle samlingerINTRODUKTIONKom godt i gang
Elektroniske faktura til udlandet
Opdateret over en uge siden

Har du udenlandske kunder, som en svensk eller norsk kunde, kan du blive mødt af et krav om at sende dem en elektronisk faktura.

Sproom understøtter det internationale e-faktura netværk Peppol, og kan derfor godt sende faktura til dine udenlandske kunder, når de er registreret til at modtage faktura internationalt.

Fakturaen kan laves enten fra dit eget økonomisystem, såfremt du har en integration, eller direkte fra formularen på vores hjemmeside.

Sproom vil da finde din kunde og automatisk levere den i det format som din kunde ønsker. Det kan eksempelvis være via det internationale netværk Peppol, eller i formatet EHF til Norge eller Svefak til Sverige.

Bliv godkendt til Peppol

For at kunne sende/modtage til/fra udlandet, kræver det at I bliver godkendt specielt til det. Dette er et krav fra Peppol netværket, som vi skal overholde.

Der er tale om en tro- og loveerklæring der skal underskrives digitalt.

Dette sker via jeres Sproom profil, under menupunktet Indstillinger i toppen, efterfulgt af Peppol validering i menuen til venstre.

Tjek at dit navn og email er korrekt og vælg herefter valideringsmetode.

Ved "NemID Privat" får i mulighed for at underskrive med MitID.

​​Når oplysningerne er korrekte vælger I "Påbegynd ny validering" og I modtager herefter en email med link til digital underskrift.

Så snart der er underskrevet, vil i modtage en kvittering på mail.

Send faktura til udlandet

Du kan nu sende faktura til udlandet.

Det kan gøres på to måder.

1: Via dit regnskabsprogram.

Har du et regnskabsprogram som du integrere med imod Sproom, vil du kunne sende fakturaerne direkte derfra.

Det eneste krav, er at e-faktura filen fortæller at der er tale om eksempelvis et norsk org.nr. i stedet for et normalt GLN/EAN som vi ofte bruger i Danmark.

Det vil i e-fakturaen se således ud:

2: Via online formularen i Sproom

Du kan også taste fakturaen ind via formularen fra din Sproom profil.

Dette gøres på helt samme måde som ved dine danske kunder.

Du skal blot vælge det korrekte land, og efterfølgende angive hvad end du har fået af detaljer fra din kunde.

OBS! Hvis du har modtaget et såkald "Peppol ID", så vil du ikke skulle bruge de første 4 tal til noget. Det kan se ud som dette: 0192:933646920.

I det tilfælde, betyder de første 4 tal blot "Norsk organisationsnummer".
Mens nummeret der følger er selve org. nummeret.

I sproom vil det skulle tastes ind således:

Sådan! Nu har du sendt din elektroniske faktura til udlandet :)

For yderligere beskrivelse af fakturaformularen i Sproom, har vi en artikel du kan finde her: