Alle samlingerKONTAKT & SUPPORTSupport
Ny UTS version fra d. 30/11 - Udskudt!
Opdateret over en uge siden

Opdatering nr. 2!

NemHandel har udskudt opdateringen endnu engang. Denne gang til d. 6/2 2023.

__________________________________________________________________________

Opdatering!
NemHandel har udskudt opdateringen af UTS versionen til d. 31/1 2023.

__________________________________________________________________________

NemHandel/Erhvervsstyrelsen kommer med en validerings opdatering til det danske OIOUBL e-faktura format.

Med i denne opdateringer sker der en del ændringer til forsyningsspecifikationer/UTS.

Den officielle udmelding kan ses her: https://nemhandel.dk/oioubl-schematron-version-113

NemHandel/erhvervsstyrelsen har udført en analyse af forskellen mellem den gamle og nye version af UTS filer. De har fremhævet nedenstående ændringer, men de skriver også at listen ikke indeholder alle ændringer og vi kan derfor kun referere til deres changelist, som kan ses her: https://rep.erst.dk/git/openebusiness/common/-/blob/master/released/oioubl/OIOUBLchangelist1.13.adoc#user-content-supplerende-oioubl-utllity-statement-uts-release-kommentarer

Hvis i har nogle tekniske spørgsmål til ændringerne, vil vi anbefale at i kontakter NemHandel supporten direkte: https://nemhandel.dk/servicedeklaration

Ændringer på hovedniveau

NameSpaces
NameSpace skal tilpasses, så de tidligere "OIOUBL" urn reference udgår og skal erstattes af nedenstående

xmlns=urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:UtilityStatement-2"

xmlns:cac="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:CommonAggregateComponents-2"

xmlns:cbc="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:CommonBasicComponents-2"

BuyerCustomerParty

Segmentet "cac:BuyerCustomerParty" udgår - og erstattes af "cac:CustomerParty"

SubscriberConsumption
Kardinaliteten ændres til 0..n - og er dermed ikke et krævet felt

Ændringer på linjeniveau

MeterReadingMethodCode

Segmentet "cac:UtilityMeter" må ikke indeholde elementet: cbc:MeterReadingMethodCode

OnAccountPayment
Segementet "cac:OnAccountPayment" må ikke indeholde elementerne:
- cac:Period
- cac:PlannedSettlement

UtilityItem
Segementet "cac:UtilityItem" må ikke indeholde elementerne:
- cbc:SubscriberIDType
- cbc:SubscriberIDTypeCode